Al treilea Festival de Artă Stradală la Târgu Jiu

Cea de-a treia editie a Festivalului de Arta Stradala va debuta la Targu Jiu in data de 9 august si se va intinde pe o perioada de sase zile. De aceasta data, artistii si-au propus realizarea mai multor picturi murale pe peretii exteriori unor cladiri din partea de sud a orasului, respectiv cartierul 9 Mai.


Tema de anul acesta este “Revoluția”. Ideea va fi abordată într-un mod unic, de fiecare artist în parte, cu scopul de a stârni evoluția culturală a societății din care facem parte. Picturile murale vor fi realizate de Alaniz din Argentina și talentații artiști români Lost Optics, Mazerschi/Comunitatea 156, Pandele și Wanda Hutira.

Adrian Oniga, organizator și curator al festivalului

Nu va lipsi nici Pisica Pătrată, un artist care s-a făcut remarcat în toată țara. Chiar și în Târgu Jiu a realizat deja două picturi, urmând, ca de această dată, să vină cu astfel de intervenții și în curtea Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” și la Muzeul de Artă din Parcul Central.

Adrian Oniga, organizator și curator al festivalului

Dacă anul trecut au fost pictate trei autobuze, de această dată, tot printr-o colaborare cu Transloc, vor fi amplasate postere în anumite stații de troleu din oraș.

Adrian Oniga, organizator și curator al festivalului

Pentru organizarea festivalului, Primăria Târgu Jiu a alocat 100.000 de lei. Evenimentul se va încheia în data de 15 august, când va fi organizat un tur de biciclete la operele realizate de artiști.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *