Atelier de pictură, la Liceul Teologic Târgu-Jiu

Un atelier de pictură, intitulat „Artă și spiritualitate”, a avut loc sâmbătă la Liceul Teologic Târgu-Jiu. Activitatea face parte din Proiectul „Paradigma melosului și ethosul spiritualității în Oltenia: nume, chipuri și imagini”.


Atelierul la care au luat parte elevii Liceului Teologic din Târgu-Jiu și cei ai Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova s-a desfășurat pe trei secțiuni, respectiv realizarea unei pagini în miniatură a manuscrisului psaltic, pictură pe sticlă și desen după model. Evenimentul a fost deschis de preotul Ștefan Cristi Vătafu, directorul Liceului Teologic, și moderat de profesorul Ramona Mihaela Filip. Inspectorul Școlar General al IȘJ Gorj, Marcela Mrejeru, prezent la eveniment, a felicitat cadrele didactice și elevii implicați în proiect.

Marcela Mrejeru, inspector scolar general al IȘJ Gorj


Lectorul universitar Laura Semenov, invitat de onoare al Atelierului, în calitate de reprezentant al Universității din Craiova, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Secția Artă Sacră, le-a vorbit elevilor despre oportunitațile pe care le oferă mediul universitar.

Laura Semenov, lector universitar


În partea a doua a evenimentului, elevii și cadrele didactice implicate în proiect au vizitat ansamblul operelor brâncușiene din Târgu-Jiu și au participat la pelerinajul organizat la Mânăstirea „Sfântul Ilie Tesviteanul” – Dobrița.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *