Așa da! Viitorul a bătut-o pe Ripensia după un joc consistent

Viitorul Târgu Jiu a terminat anul 2022 cu un succes. În ultima rundă înainte de pauză, gorjenii au trecut, meritat, de Ripensia Timișoara, scor 3-1.


Oapeții au condus la pauză, după un gol superb al lui Zamfirescu, dar au cedat complet inițiativa după reușita din minutul 6. Deși a dominat clar ostilitățile, Viitorul nu și-a creat ocazii mari și putea primi încă un gol în minutul 27, când Gavra a semnat una dintre ratările sezonului.


Gîrbiță și Dulca au intrat după pauză și s-a simțit din plin. Gorjenii și-au înghesuit adversarul, iar Claudiu Dragu a reușit o dublă (52, 66). Același atacant a irosit alte oportunități mari, iar Krupenschi și-a salvat echipa în minutul 87, când a scos din vinclu șutul lui Morariu.


A fost nevoie de un gol în minutul 8 al prelungirilor ca amfitrionii să răsufle ușurați. Florin Răsdan l-a executat pe Dobre dintr-o lovitură liberă, iar Viitorul a acumulat 21 de puncte.
După meci, antrenorul Forin Stîngă a concluzionat că antrenamentele bune și atitudinea potrivită aduc succese.


“Cred că am meritat victoria, pentru că băieții au dat tot ce e mai bun. Ne-am luptat, am avut și de suferit, pentru că am primit gol la primul șut pe poartă, un gol fabulos, dar, până la urmă, e important că jucătorii au luptat până la ultima picătură de energie și am reușit să luăm trei puncte vitale. Echipa a arătat bine. Le-am spus și lor, atâta timp cât vor respecta ceea ce le spun, cu siguranță vor arăta bine, pentru că știu ce jucători am pregătit și știu cât de mult am muncit la antrenamente. Le știu calitățile. La momentul acesta, ar trebui să fim mult mai sus în clasament, dar, din păcate, suferim pentru ceea ce am făcut în trecut. La pauză, le-am spus că am încredere în ei și sunt convins că vom întoarce rezultatul. Am avut răbdare, acțiuni bune și până la urmă au cedat”, a declarat Stîngă.

Principalul gorjenilor a recunoscut că este pe minus, dar speră ca anul 2023 să aducă un progres.
“Sincer, din punctul meu de vedere, este un bilanț negativ. Trebuie să acceptăm situația, trebuie să acceptăm unele greșeli și pentru asta suferim. Dacă am fi învins Dumbrăvița și Constanța, eram în play-off, dar sper să venim din vacanță liniștiți și să începem anul mult mai bine. Îmi doresc să formăm un grup unit, un grup frumos, în care toată lumea să joace pentru echipă și să pună echipa mai presus de toate. Atunci, sunt convins că vom avea și rezultate mult mai bune.
Sunt câțiva jucători care își doresc să plece, sper să-și rezolve situația. Dacă rămân, sper să rămână cu sufletul alături de această echipă. Personal, vreau să rămân, să-mi duc munca la bun sfârșit, să aducem niște jucători care vor să muncească, să se afirme și sper să terminăm măcar cu două locuri mai în față decât a terminat anul trecut echipa. Asta înseamnă progres, în fiecare an să fii mai bun”
, a afirmat tehnicianul.
Viitorul are 7 victorii și 9 înfrângeri în actuala ediție de campionat.

Viitorul în partida cu Ripensia: Krupenschi – Chelariu, Ad. Stoian (Al. Dulca 46′), Rogac, Băican, Răsdan (cpt.), Țegle, P. Mitrică (Gîrbiță 46′, Pîrcălabu 90+2′), Godja (Geană 90+6′), Dodoi, Cl. Dragu (Andr. Istrate 82′). Rezerve neutilizate: Opric – Al. Sîrbu, Banu, Caba. Antrenor: Florin Stîngă.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *