Baschet: CSM Târgu Jiu își completează lotul

Echipa de baschet CSM Târgu Jiu s-a înțeles cu încă un jucător american. Este vorba despre Jalen Dupree, un pivot care are 25 de ani și măsoară 2,05 metri. Centrul nu este la prima experiență europeană. A mai evoluat în Islanda, la Akranes IA. Ultima oară el a jucat în Columbia, la Pirates de Bogota. Acolo, Dupree a strâns 21 de meciuri cu medii de 13,4 puncte, 7,1 recuperări și 1,2 pase decisive pe meci. La CSM Târgu Jiu mai este așteptat un singur jucător străin pentru completarea lotului. Asta după ce unul dintre jucătorii achiziționați în această vară și-a reziliat contractul cu trupa gorjeană. Este vorba despre americanul Ar’mond Davis. Din păcate, sportivul a suferit o accidentare gravă la o sesiune de antrenament și va fi indisponibil câteva luni. Davis are 28 de ani și a mai jucat în Europa, în Olanda și Finlanda.


,,Am fost înștiințați de către agent că la un antrenament în SUA a suferit o accidentare, o fractură de stres. Va sta în afara terenului câteva luni și nu putem să riscăm să începem sezonul cu el într-o astfel de formă sportivă. Contractul a fost reziliat. Negocierile cu un alt jucător sunt avansate, lista s-a redus la trei jucători cu care discutăm. Regula cu doi români în teren, practic te obligă să folosești doar 5 jucători străini, iar al șaselea ar fi folosit prea puțin, nu are rost să plătim un astfel de salariu. Au fost introduse taxe enorme de către Federația Română de Baschet. Până acum, se plătea 1.500 de euro pentru fiecare jucător străin, taxă de legitimare. Anul acesta, pentru primi 4 se plătesc 2.000 de euro, iar, după aceea, pentru un alt jucător străin 4.000 de euro”, a precizat directorul tehnic al echipei, Claudiu Alionescu.


Pe de altă parte, baschetbalistul gorjean Alex Berca va rămâne la CSM și în sezonul viitor. Extrema, în vârstă de 25 de ani, și-a prelungit contractul cu gruparea de prim eșalon.
Alex Berca a fost chinuit de o accidentare în campionatul precedent, și nu a avut multe șanse în mandatul lui Kresimir Basic, mai ales că presiunea obiectivului și-a spus cuvântul în a doua parte a sezonului. Berca speră acum să fie sănătos și să contribuie la performanțele echipei sale.


“Am luat decizia după anumite discuții atât cu conducerea clubului, cât și cu propria mea persoană, plus oamenii pe care îi am aproape, adică familia. Un alt factor care a stat la baza deciziei mele este și formarea unei echipe noi, unde lucrurile o să înceapă de la zero, iar asta este un alt impuls care îmi pune ambiția la încercare. Vreau să rămân sănătos și să pot ajuta echipa în felul în care mi se cere”, a precizat baschetbalistul gorjean.


Camil Berculescu și Andrei Bărăgan sunt alți sportivi localnici care au rămas la CSM. Reunirea lotului are loc pe 7 august.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *