Analiză făcută de IAIPP Gorj: Cine va forma noul Guvern al României

Institutul de Analiza si Investigatii Publice si Politice Gorj a realizat mai multe studii privind urmatoarea guvernare a Romaniei. In urma unor ample verificari, Dan Ilie Morega, spune ca in mod categoric, noul Guvern va fi format din social democrati care acum, sunt la PNL, dar și sociali democrati din partidul originar.


Președintele IAIPP Gorj, Dan Ilie Morega, spune că unul dintre motivele pentru care și social democrații vor face parte din noua Guvernare, cu acordul lui Klaus Iohannis, este acela că și la conducerea Germaniei se află tot social democrații. Acesta spune că analizele realizate evidențază faptul că Iohannis vrea să păstreze relații bune și cu actualul cancelar al Germaniei care este social democrat.

Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj

De asemenea, acesta mai spune că va fi imposibil ca Florin Cîțu să mai fie ales premier după ce a fost demis cu un scor istoric, respectiv 281 de voturi. Toți cei 281 de parlamentari prezenți au votat „pentru” demiterea lui Florin Cîțu.

Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj

Și Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că Florin Cîţu nu mai poate fi învestit de Parlament în funcţia de premier, adăugând că aceasta ar fi „o decizie contrară prevederilor constituţionale”, având în vedere numărul de voturi cu care a fost demis.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *