Amenzi de peste 300.000 de lei date de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj a afectuat, in cursul lunii septembrie, un numar de 129 de controale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Au fost aplicate amenzi in valoare totala de 322.000 de lei. Totodata, au fost dispuse peste 300 de masuri de remediere a deficientelor.


Tot în perioada amintită, inspectorii au depistat patru cazuri de muncă nedeclarată, la patru angajatori din Târgu Jiu, Motru, Bălești și Rovinari, fiind aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 80.000 de lei.
De asemenea, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a desfășurat, în perioada 29 septembrie-01 octombrie, Campania Naţională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul protecție si gardă, parte a Planului de măsuri realizat de Inspecția Muncii în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în vederea reducerii incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate, fiind aplicate amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *