Amenzi de circa 230.000 de lei, aplicate de ITM Gorj, în cinci zile

Inspectorii ITM Gorj au efectuat, în perioada 18 – 22 septembrie, un număr de 55 de controale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 230.000 de lei.
Printre cei sancționați se află și patronul unei firme de construcții din București. Cel în cauză a fost amendat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane fără forme legale de angajare. Acesta a fost depistat la Rovinari.

Bianca Văcaru, purtător de cuvânt ITM Gorj

Și patronul unei săli de fitness din Târgu-Jiu a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane fără forme legale de angajare.

Bianca Văcaru, purtător de cuvânt ITM Gorj

Aceeași amendă a primit-o și un angajator din Dolj. Cel în cauză a fost depistat în Târgu-Jiu.

Bianca Văcaru, purtător de cuvânt ITM Gorj

Un alt angajator din Motru, ce comercializează flori, a primit o amendă de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă

Bianca Văcaru, purtător de cuvânt ITM Gorj

Având în vedere numărul mare de persoane depistate pentru muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica numărul controalelor în vederea combaterii muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Aura Pîrvuleț

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *