ALRO și ASCAR, sprijin substanțial pentru tinerii talentați din județul Olt. „Gala Excelenței în Artă” ar putea fi organizată, în 2025, la Paris

Asociația pentru Sprijinirea Copiilor și tinerilor Artiști din România – Duiliu Zamfirescu (ASCAR), cu sprijinul ALRO și în colaborare cu Consiliul Județean Olt, a organizat cel de al doilea eveniment anual pentru sprijinirea tinerilor artiști din județul Olt. „Gala Excelenței în Artă” a avut loc joi, 23 mai 2024, la Slatina, 30 de copii și tineri talentați fiind premiați. Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina i-a fost donat, în cadrul aceluiași eveniment, un pian în valoare de peste 16.000 euro.

Nicolas Duiliu Zamfirescu de Aritonovici, fondator ASCAR: „Au nevoie de sprijinul nostru pentru a-și atinge potențialul”

Evenimentul prin care asociația ASCAR sprijină copiii și tinerii cu talent artistic deosebit se află la a doua ediție și, conform declarației fondatorului ASCAR, Nicolas Duiliu ZAMFIRESCU de ARITONOVICI, se dorește ca acesta să devină o tradiție. În acest an s-a luat decizia de a se achiziționa un pian, în valoare de peste 16.000 euro, pentru singurul liceu din județul Olt care are și o școală de muzică, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”. De asemenea, 30 de copii și tineri talentați în domenii precum artele plastice, muzica și dansul, și care au nevoie de sprijin financiar, au fost premiați, valoarea premiilor individuale situându-se între 100 și 500 euro.
„Anul trecut, când am lansat programul de sprijinire a viitorilor artiști din județul Olt, am identificat un număr impresionant de copii și de tineri talentați, care au nevoie de sprijinul nostru pentru a-și atinge potențialul. Așa se face că am decis să stabilim împreună cu ei și cu îndrumătorii lor care sunt lucrurile de care au nevoie pentru a progresa în domeniile artistice în care excelează. Acest an, am decis să înlocuim vechiul pian de la liceul teoretic Nicolae Titulescu, să le oferim posibilitatea să lucreze pe un pian nou, care să îi ajute în evoluția lor” a declarat Nicolas Duiliu ZAMFIRESCU de ARITONOVICI, președinte și fondator al ASCAR.
Președintele ASCAR a mai precizat, în cadrul evenimentului, că i s-a sugerat ca ediția viitoare a „Galei Excelenței în Artă” să fie organizată la Paris. A promis că va studia această idee, cu atât mai mult cu cât, a precizat Nicolas Duiliu ZAMFIRESCU de ARITONOVICI, tinerii artiști au nevoie și de sprijin financiar, dar și de un mediu propice în care să-și pună în valoare talentul.

Adina Gruia, directoarea Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” din Slatina, a subliniat la rândul său cât de importantă este donația făcută școlii.
„Înseamnă enorm de mult, în special pentru copiii de la clasele de pian din școala noastră. Vine foarte-foarte bine momentul acesta în care primim pianul, pentru că se și renovează sala amfiteatru, cu sprijinul Primăriei Slatina, și la începutul anului școlar următor sala va fi spectaculoasă. De asemenea, în ultimii ani, elevii noștri de la școala de muzică n-au mai putut să facă audiții, pentru că pianele de scenă nu mai merg. Din păcate sunt foarte vechi, am încercat să le reparăm, n-a fost posibil să avem calitatea necesară astfel încât elevii să poată să învețe, nu să-și strice tehnica, și în urma discuțiilor de anul cu domnul Zamfirescu am ajuns la concluzia că cel mai bun premiu și cel mai important pentru școala noastră este acest pian”, a declarat prof. Gruia.
Școala de muzică are la acest moment 60 de elevi care studiază pianul, însă îl vor folosi aproximativ 200 de elevi, fiind vorba și de elevi care studiază alte instrumente și care secundar fac pian.

Gheorghe Dobra, director general ALRO:
„Rămânem consecvenți strategiei noastre pe termen lung de susținere a comunităților în care activăm”

Asociația ASCAR a putut oferi, ca și anul trecut, sprijinul care în total se cifrează la 22.000 euro cu susținerea societății ALRO S.A., sponsorul asociației.
„Rămânem consecvenți strategiei noastre pe termen lung de susținere a comunităților în care activăm, în sectoare precum educația, cultura sau cel social. Suntem onorați să fim parte a unor programe care vizează tocmai sprijinirea generațiilor tinere din Olt pentru a-și atinge potențialul, pentru a studia și a deveni cei care vor pune umărul la dezvoltarea viitoare a județului nostru”, a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al ALRO.

Marian Năstase, președintele C.A. al ALRO: „Vreau ca acești copii să ajungă pe marile scene internaționale, la marile expoziții, să ajungă artiști celebri”

La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului de Administrație al ALRO, Marian Năstase. Năstase a precizat că știe cu ce probleme se confruntă sistemul educațional, soția sa fiind profesoară.
„Eu sper să însemne al doilea pas, primul pas s-a făcut anul trecut, pe un drum care va continua pe foarte mulți ani, prin care încercăm să sprijinim, atât cât putem noi ca ALRO, și cu sprijinul, bineînțeles, al comunității locale, tinerele talente. Am văzut astăzi pasiune, am văzut talent, am văzut multă muncă, am văzut vocație, am văzut foarte multă energie. Energie care este a copiilor noștri, care este pentru noi și nimic nu e prea mult pentru copiii noștri”, a declarat președintele C.A. al ALRO. „Sper să nu fim numai noi, să fie și alte firme din Slatina, dar până la ei eu vreau să fiu, și noi, ALRO Slatina, vrem să fim alături de copiii noștri, de angajații noștri, de copiii angajaților noștri și de comunitate, până la urmă. Eu vreau ca acest eveniment să fie în fiecare an, să devină o tradiție, și vreau ca acești copii să ajungă pe marile scene internaționale, să ajungă la marile expoziții internaționale, să ajungă artiști celebri, cu care să ne mândrim. Să ne mândrim cu ei ca Slatina, să ne mândrim cu ei ca Olt și să ne mândrim cu ei ca România”, a mai spus Năstase.

Marius Oprescu, președintele CJ OLT: „Au misiunea grea de a pune județul lor pe harta excelenței” 

Consiliul Județean Olt este instituția care a asigurat sprijinul logistic pentru organizarea galei. Reprezentanții instituției au coordonat și procesul de selecție, pentru a stabili la cine vor ajunge premiile fiind cooptați profesori de specialitate care au evaluat portofoliul fiecărui artist în parte.
„Iată, suntem la a doua ediție a acestui eveniment, un eveniment plecat dintr-o idee a domnului Zamfirescu, idee care ușor-ușor a prins viață. (…) Vorbim de artă, vorbim de copii care muncesc foarte mult și poate nu de fiecare dată au posibilitatea să iasă în lumina reflectoarelor. Vorbim de dans, vorbim de pictură, vorbim de promovarea tradițiilor culturale din județul Olt. Toate aceste lucruri nu se puteau face fără dascălii și îndrumătorii lor. Le mulțumim ALRO Slatina și ASCAR că investesc în comunitatea locală, de asemenea felicit tinerii artiști și pe dascălii lor pentru tot ceea ce fac. Au o misiune grea, dar și frumoasă, de a pune județul lor pe harta excelenței în artă la nivel de țară. Felicitări și mult succes!”, a spus președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *