Alegeri amânate, mandate prelungite

Epidemia de coronavirus afectează alegerile locale și parlamentare. În plin an electoral, campaniile electorale și scrutinul au fost amânate. Totodată, primarii se mai pot bucura până la sfârșitul anului de funcție, după ce le-au fost prelungite mandatele de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență.

Restricțiile de circulație impuse prin Ordonanță Militară pentru a preveni răspândirea coronavirusului blochează demersurile pentru începerea campanie electorale. În această situație, Guvernul a adoptat la începutul săptâmânii o Ordonanța de Urgență prin care se prelungesc mandatele aleșilor locali până la finalul anului.

“Este evident că nu se pot desfășura activități de campanie și alegerile trebuie organizate într-un context sigur. Trei instituții au inițiat un proiect de OUG de prelungire a mandatului aleșilor locali până nu mai târziu de 31 decembrie 2020”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.
Urmează să se stabilească ziua când vor avea loc alegerile. Este posibil ca alegerile parlamentare să fie desfășurate simultan cu cele locale.

Loredana Sava

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *