Adrian Roşu: Vom lupta pentru locul 8

Expertul secției de baschet, Adrian Roșu, consideră că anul 2021 a fost unul bun pentru echipele pe care le coordonează. Sectorul juvenil se dezvoltă la CSM Târgu Jiu, iar formația de seniori vrea să facă pasul spre un nivel superior. Fără îndoială, în orașul lui Brâncuși s-ar putea vorbi din nou despre baschetul de mare performanță dacă entitatea sportivă ar avea și un buget pe măsura trupelor fruntașe.


„Consider că a fost un an bun, productiv din toate punctele de vedere. Am reușit să creem mai multe echipe de juniori și am înscris și 3 echipe de fete în campionat la categoriile U18, U14 și U13, construind astfel bazele unei echipe de senioare, echipă pe care dorim să o înființăm în viitorul apropiat! La baschet seniori, lucrurile au început pe un vibe pozitiv, ne-am înțeles situația și am încercat să facem tot ce putem pentru a crește progresiv. Consider că am facut un lucru bun chiar dacă, din pacate, unele rezultate nu au fost în favoarea noastră. Cred că, ușor-ușor, CSM Târgu Jiu se va impune din ce în ce mai mult pe harta echipelor profesioniste din țară și acesta este un obiectiv comun al clubului pe toate planurile. Cred că toți cei implicați ne facem treaba destul de bine ca să reușim acest lucru, de la primul la ultimul angajat al clubului”, a declarat Roșu pentru site-ul oficial al clubului.


Până atunci, Roșu și compania țintesc intrarea în play-off.


„În 2022 ne continuăm obiectivele de la startul campionatului și anume ocuparea locurilor 8-11. Dar cu siguranță vom lupta pentru acel loc 8 cu dinții, nu vreau ca cineva să creadă că mergem la meciuri împăcați cu ideea că și daca luăm locul 9, 10 sau 11, suntem ok și în obiectiv. Fiecare persoană din staff și din lotul de jucători merge la lucru cu capul doar la locul 8! Sunt extrem de convins că are forța necesară. Dar, bineînțeles, doar chimia și inteligența jucătorilor ne vor duce acolo. Consider că suntem pe un trend ascendent din punct de vedere al chimiei, iar inteligența vine odată cu pregătirea lor, deci cred cu tărie că acest obiectiv este unul real și nu doar un vis iluzoriu de-ale mele”, a precizat oficialul clubului gorjean.


Suporterii rămân foarte importanți pentru CSM Târgu Jiu, și asta s-a văzut în ultima confruntare de pe teren propriu, cu Atheltic Constanța (81-70). Roșu speră ca anul 2022 să fie anul în care pandemia COVID-19 va fi depășită, iar fanii nu vor mai sta departe de săli.


“Pentru fanii CSM Târgu Jiu am un singur mesaj: suportul lor din meciul cu Constanța a adus încredere jucătorilor și astfel i-au ajutat să treacă peste acel impas de la 70-70, reușind să înscrie 11 puncte în 2 minute. Îmi doresc să văd acel suport în toate meciurile pe care le disputăm pe teren propriu. Consider că același suport în meciul cu Focșani ar mai fi trezit jucătorii în momentele cruciale. Așadar îmi doresc să aibă răbdare și să creadă cu tărie în proiectul CSM Târgu Jiu, să fie alături de noi și când meciul pare pierdut, dar mai sunt 4 minute din joc și că-i așteptăm cu energie multă la toate meciurile de acasă pentru că acea energie este trimisă direct jucătorilor pe teren. Fanii sunt factorul X al oricărui succes!”


CSM Târgu Jiu are de tras în partea a doua asezonului. Trupa gorjeană are 5 victorii și 10 înfrângeri după turul campionatului. În ultimul meci din LNBM, formația noastră a fost învinsă în deplasarea de la Steaua București, scor 86-78.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *