Activitate, nu glumă! Zici că nu-i România

Pe Sorin Grindeanu îl știți. Actualul ministru al Transporturilor pare să tragă la foc automat în nepăsarea și lentoarea – să nu zic miserupismul – românilor. Pe lângă deschiderea unor fronturi de lucru la diverse porțiuni de drumuri, iată că se atrag și bani pentru alte treburi la Transporturi. Regăsiți mai jos o postare a domnului Grindeanu făcută joia trecută:
„Șase noi contracte de investiții cu finanțare prin POIM!
139 de milioane vor fi folosite pentru proiecte menite să dezvolte infrastructura din #Dobrogea.
Unul dintre aceste contracte presupune investiții de 45,89 milioane de euro pentru creșterea capacității operaționale și fizice a #Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu” #Constanța. Astfel va fi modernizat actualul terminal de pasageri și va fi implementat conceptul de nod de tranzit în cadrul aeroportului, pentru facilitarea legăturilor între zboruri cu diverse destinații. Alte două contracte (în valoare totală de 4 milioane de euro) vor contribui la decongestionarea traficului rutier greu în #PortulConstanța. Banii vor fi folosiți pentru construirea unui drum de acces cu o lungime de 2,23 km și a două parcări (cu o suprafață cumulată de peste 21.000 de metri pătrați) în zona cheului fluvio-maritim și în zona de Sud a Portului Constanța.
Și pentru dezvoltarea operatorilor privați din Portul Constanța am semnat 3 contracte de finanțare prin POIM:

  • 53,68 milioane de euro sunt alocați pentru construcția unui Terminal #Multimodal cu platformă portuară;
  • 8,19 milioane de euro vor fi folosite pentru dezvoltarea unor facilități de operare a containerelor și a mărfurilor;
  • 26,58 milioane de euro vor finanța construcția unui #terminal de produse petroliere.
    Fondurile provin din alocarea suplimentară de 450 de milioane de euro pe care Ministerul Transporturilor a solicitat-o pentru POIM după atragerea întregii alocări din cadrul acestui program european.”

Ptiu, să nu fie cu deochi!

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *