A patra victorie consecutivă pentru baschetbalişti

CSM Târgu Jiu a oferit o nouă prestaţie solidă pe teren propriu şi a bifat al patrulea succes consecutiv în Liga Naţionala de Baschet Masculin. Gorjenii au trecut de Miercurea Ciuc, scor 97-67.


Gazdele au controlat partida de la un capăt la altul, câştigând toate cele patru sferturi: 25 – 15, 19 -13, 27 – 14, 26 – 25. Cel mai bun marcator al formaţiei noastre a fost Ahmed Bashir, cu 27 de puncte. Stefan Glogovac a terminat cu 18 puncte, iar Brandon Sly a reuşit 17. Kevin Allen a bifat un nou double-double, cu 14 puncte şi 16 recuperări.


Dintre jucătorii gorjeni, Octavian Ilie a prins 16,42 minute pe parchet. A contribuit cu 5 recuperări, 2 puncte şi o pasă decisivă. Camil Berculescu a fost utilizat 8,32 minute. A reuşit 3 puncte şi o pasă decisivă. Mihai Bădiţă a jucat 3,18 minute, iar Alex Berca – 2,54 minute.


“Am deschis meciul foarte bine, ne-am apărat foarte bine încă din prima repriză şi am creat o diferenţă destul de confortabilă, astfel că tot meciul am condus. S-au apropiat la un moment dat de noi, însă niciodată nu s-a pus problema câştigătoarei. Este bine că şi Bashir a demonstrat astăzi că ne poate ajuta foarte mult. Este, în sfârşit, gata de joc. Nu a fost cel mai bun meci al nostru, putem juca mult mai bine de atât. Avem patru victorii consecutive şi sperăm să continuăm pe trend ascendent”, a declarat antrenorul Jordanco Davitkov.
Următorul meci al formaţiei noastre va fi în deplasare la Piteşti.


“Am spus încă de la început că este o echipă nouă şi avem nevoie de timp pentru a ne suda. Ne cunoaştem tot mai bine de la meci la meci. O să urmeze acum un joc foarte greu la Piteşti, însă vrem să continuăm seria victorilor. Vom face tot ce depinde de noi. Suntem mulţumiţi de cum a evoluat echipa în ultimele două-trei săptămâni. Trebuie să clădim pe acest lucru”, a adăugat Davitkov.


Principalul formaţiei noastre a apreciat şi revenirea fanilor în tribune şi speră ca rezultatele viitoare, coroborate cu scăderea cazurilor de coronavirus, să aducă şi mai mulţi spectatori.


“Suntem fericiţi, pentru că sportul şi baschetul se joacă pentru fani. Suporterii vin în funcţie de rezultate şi mersul echipei. Dacă la început am pierdut nişte meciuri, acum, după perioada de carantină, au fost destul de mulţi şi ne bucură acest lucru. Vor fi şi mai mulţi şi vom fi şi mai mulţumiţi când sala va fi plină”, a conchis antrenorul CSM-ului.


Echipa de baschet are patru victorii şi şase înfrângeri în actualul sezon. Partida din Trivale se va disputa duminică, 12 decembrie, de la ora 18.00.
CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 14p, Brandon Sly 17p, Porter Troupe 7p, Ahmed Bashir 27p, Titus Nicoară 6p, Stefan Glogovac 18p, Camil Berculescu 3p, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 3p, Alexandru Berca, Mihai Bădiţa, Octavina Ilie 2p. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *