20 20 sau fusta fără chiloți…la români

Trebuia să fi avut deja alegerile locale… Știți voi, alea de ne dădeau primarii, consilierii locali și județeni, bașca președintele CJ-ului. Și cred că era ideal, am fi scăpat deja de o parte buuună a mascaradei mizerabile de anul ăsta. Din păcate, din cauza COVID-19, cam toată treaba asta electoralo-ipocrito-cetățenească s-a amânat, cel mai probabil, pentru 27 septembrie. La momentul scrierii, nu avem certitudinea că localele vor fi 100% la data aia totuși. Că dacă se prelungește starea de alertă încă o dată… greu al dracu’ să se încadreze oamenii. 17-18 august ar fi finalul noii stări, pe 26/27 august ar debuta campania. Nasoale, ă? Știm, știm! Calculele guvernului liberal sunt simple: poate, poate mai merge cu „interimatul”, poate, poate… cine știe? Marea Britanie a amânat cu un an localele, de exemplu, din cauza lu’ Coviduț… O merge și la noi? Nu prea, că nu vor pesedache și răposatul ombilic aldist. PSD, apropo, strigă de pe margine că „e” nasoale-n țară, dar stă și-o freacă la cald sau pe furtună (deh, e o vară mai instabilă ca politica dâmbovițeană!), lăsându-i pe liberali (săracii Brătieni, se zvârcolesc!) să se ducă-n cap electoral… Că cam așa (sic!) stă treaba-n România lu’ Coviduț, monșer! Că cam așa și ei pe noi, să nu ne rămână datori după votare!


Aproape fără excepție, clasa politică miroase greu. Și grav… Amestec pestilențial, rezultat al dejecțiilor comportamentale din partea aleșilor. Cerc vicios și, în egală măsură, viciat. Eeei, și cum nu ne ajungea rahatul suculent pe care-l aruncau politrucii peste noi, mai avem și criza medico-sanitară. Părea, la un moment dat, că depășisem vârful și ne îndreptam spre o normalitate așteptată, dar… balcanismul din noi a ieșit la iveală din nou. Consecința: aproape două săptămâni cu peste 300 de cazuri și minimum 10 decese pe zi. O fi bine? „Opoziția” din parlament (vai, ce dulce sună asta, căci oricând poate trânti guvernul!) mai că nu spune pe față oamenilor că nu-s motive de îngrijorare. De partea cealaltă, sincer acum, cum poți avea încredere în niște autorități care la 13.00 anunță 1.877 de teste prelucrate, iar la 15.30 bagă (din top?!) 12.236 de teste?!?! Cum, bă, cum să cred în voi și-n corectitudinea oficială când la voi se doarme-n șoșoni ori vi se rupe-n bucățele de ăștia care mai cred în Coviduț???

Și apropo de SARS-COV2… Ați văzut că tot poporul – de obicei ăla neinstruit – e specialist în manipulare, virusologie, microbiologie, nanoboți, 5G și tra-la-la, la pachet cu Soros, Trump, chinezi, NWO, masonerie, reptilieni, porți dacice etc.? Suntem dați dracu’, mor cercetătorii britanici de ciudă! Atât de rău sunt ofticați pe noi că au cerut guvernului lor să nu includă România pe lista țărilor sigure legat de Coviduț! Invidioși, dom’le, niște ciudoși!

Fac un exercițiu de… imagine (mulțumesc, Viorica Dăncilă, mi-am sporit capacitatea lexico-gramaticală „din cauza” ta) și mă-ntreb ce aduce a doua parte a lui 20 20. Invazie extraterestră? Reapar dinozaurii? Câștigă Ion Iliescu un nou mandat?!?! Habar n-am, mi-e și frică…
P.S.: N-ați identificat încă metafora fustei fără chiloți din peisaj? Mai studiați, mai studiați!

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *