Zi liberă pentru elevi și profesori pe 5 iunie, de Ziua Învățătorului

A fost stabilită o nouă zi liberă pentru elevi și profesori pe 5 iunie, de Ziua Învățătorului, conform noului contract colectiv de muncă semnat pe 6 iulie 2023. Această schimbare vine ca rezultat direct al negocierilor dintre sindicate și Ministerul Educației, marcând o premieră la nivel național.


Noul contract colectiv de muncă stabilește că ziua de 5 iunie, dedicată învățătorilor, va fi celebrată prin acordarea unei zile libere, care nu va necesita recuperare. Acest acord este un omagiu adus contribuției învățătorilor în sistemul de educație românesc.


Totodată, ziua de 5 iunie marchează nașterea lui Gheorghe Lazăr și a fost instituită ca zi de sărbătoare națională. Gheorghe Lazăr este recunoscut ca întemeietorul învățământului românesc modern, iar celebrarea zilei sale subliniază importanța educației și a educatorilor în societate.


Amintim că au mai rămas patru săptămâni de școală până la vacanța de vară 2024. Elevii de clasa a XII-a termină anul școlar pe 7 iunie, cei de clasa a VIII-a pe 14 iunie și elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *