Zeci de kilograme de articole pirotehnice, ridicate de poliţiştii gorjeni

Doi gorjeni au fost prinsi de politisti in timp ce comercializau, fara drept, articole cu continut pirotehnic. Este vorba despre un tanar de 24 de ani, din Targu Jiu, si un barbat de 35 de ani, din Motru.


Cei în cauză s-au ales cu dosare penale. Totodată, întreaga cantitate de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 3.700 de lei, a fost indisponibilizată de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

Corina Scurtu, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Polițiștii atrag atenția cetățenilor să evite folosirea petardelor, întrucât sunt foarte periculoase și pot provoca leziuni și traumatisme ireversibile.

Corina Scurtu, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Reamintim faptul că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă. De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 de către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice, destinate a fi utilizate de către persoane autorizate, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă. (foto arhiva)

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *