Vremuri…

A intrat în vigoare acea scădere (dacă o putem numi așa) a prețurilor la principalele alimente, măsură inițiată pentru a ajuta românii (ăia mulți, fără venituri grozave) în bătălia cu creșterile galopante de prețuri.
Nu știm concret efectele, trebuie să treacă ceva timp pentru concluzii etc. Dar știm cele spuse de premierul Marcel Ciolacu:


„Protejarea puterii de cumpărare a românilor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de inflație, a fost primul obiectiv vizat odată cu preluarea guvernării. De aceea, m-am bucurat să văd că OUG privind limitarea adaosurilor comerciale la produsele de bază începe să-și producă efectele.

Am vrut să văd cu ochii mei cum s-a aplicat acest act normativ și am mers astăzi într-un magazin Profi din Sectorul 4. Cele mai mari scăderi sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină și mălai.

Îi asigur pe toți românii că, în perioada următoare, toate autoritățile cu competențe de control vor verifica, în toate magazinele, ca acest act normativ să fie corect aplicat astfel încât prețul coșului zilnic al fiecărui român să fie redus.”


Repet, așteptăm să vedem consecințe. Cert e că era o luptă injustă împotriva creșterii accelerate a prețurilor…

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *