Viitorul a intrat în insolvenţă!

Echipa de fotbal din Târgu Jiu care activează în liga secundă, Viitorul, a depus, săptămâna trecută, o cerere de intrare în insolvență. Tribunalul Gorj și-a dat acceptul luni, 14 februarie. Decizia a fost una surprinzătoare, mai ales că formația gorjeană își anunțase, și la începutul acestui sezon, pretențiile de promovare. Cum în campionat evoluțiile nu au fost cele dorite, conducerea clubului a fixat ca obiectiv atacarea locurilor fruntașe pentru ediția următoare a Ligii 2. Finanțatorul Nicolae Sarcină l-a readus pe antrenorul Eugen Trică la cârma trupei gorjene, iar pe 10 februarie, formația s-a întors dintr-un stagiu de pregătire desfășurat în Antalya. Viitorul are și “satelit”, echipa secundă evoluând în Seria 7 a Ligii 3.


”Un cantonament reușit, din toate punctele de vedere. Am avut condiții bune, cazare, mâncare, terenuri foarte bune. Am reușit să jucăm și patru amicale. Vremea a fost bună, cu excepția primelor două-trei zile, când a plouat, dar apoi și-a revenit. Încercăm anul acesta să câștigăm locul 1 sau 2 din play-out, iar, din campionatul viitor, cu câteva transferuri bune, mi-aș dori să ne batem la promovare”, declara Eugen Trică după revenirea în ţară.

Vlad Rusu a răbufnit: Trăiască circul!


Unul dintre fotbaliştii Viitorului, Vlad Rusu, a fost furios la aflarea veştii. Atacantul și-a exprimat frustrarea pe rețelele de socializare după ce clubul gorjean a intrat în insolvență. Jucătorul de 31 de ani crede că fotbalul românesc se duce la vale, tocmai pentru că permite echipelor să apeleze la această soluție.


“Vrem performanțe și calificări la campionate mondiale și europene într-un fotbal mizerabil, în care bătaia de joc este la ordinea zilei, dar să avem un fotbal în care jucătorii și antrenorii să fie plătiți pentru munca pe care o depun, nu vrem?? Răspunsul desigur că este NU! După multele cluburi care au apelat la această înșelătorie legală numită insolvență, astăzi vine și rândul echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu”, a scris atacantul pe Facebook.


Vlad Rusu, care s-a accidentat la finalul lunii august a anului trecut, într-un meci cu Chiajna, susține că nimeni din conducerea clubului nu l-a mai contactat, iar din luna iulie 2021 nu a mai primit niciun salariu de la Viitorul.


“În tot acest timp, am depus 3 memorii, pe care de altfel le-am și câștigat. Dar ce să vezi, insolvența face minuni… și de unde aveai de primit 6 salarii, dintr-o dată se întâmplă o magie și nu mai ai de primit nimic, iar clubul își vede liniștit în continuare de treabă…”, a mai scris fotbalistul.
Vlad Rusu are contract cu echipa gorjeană până la finalul lunii iunie. A mai jucat în cariera sa la formații precum Viitorul Constanța, Academica Clinceni, Petrolul Ploiești sau Beerschot (Belgia).

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *