Viitorul a dezamăgit cu liderul, dar Cojocaru nu-și pierde încrederea: “Să nu facem înmormântare dintr-o înfrângere”

Viitorul Târgu Jiu a pierdut confruntarea disputată, duminică, împotriva formației CSC Şelimbăr. Meciul a contat pentru runda a 16-a a ligii secunde și s-a terminat 0-3.

Toate golurile au venit în repriza secundă. Casian Soare a punctat după un corner, în minutul 53, iar Stefan Visic (`90+2) și Raul Rotund (`90+4) au marcat în prelungiri.

Gazdele au avut mari dificultăți în startul confruntării disputate pe Stadionul Municipal “Constantina Diță”. Băieții lui Călin Cojocaru au părut copleșiți de miza meciului și de numărul ceva mai mare de spectatori care au venit să asiste la partidă. Gorjenii s-au mișcat greoi și au ieșit rar din propria jumătate, mai ales în primele 30 de minute, când Geantă a fost testat de mai multe ori. Pop, Panos și Palmeș au ratat oportunitățile sibienilor. Viitorul și-a revenit în ultimul sfert de oră al reprizei, iar Jozic l-a întins pe Roș cu un șut în diagonală (`36). Din păcate, și începutul părții secunde a fost la fel de slab pentru gorjeni. După ce au încasat, amfitrionii au început să “miște” în ofensivă, dar au fost neinspirați la finalizare. Gîrbiță a fost egoist în minutul 57, când a șutat din unghi în plasa laterală, deși avea coechipieri demarcați în centrul careului, iar șuturile lui Jozic au fost prea slabe. Mrsulja putea da lovitura în prelungiri,  după o fază de atac bine construită, dar a expediat balonul pe lângă poartă. Şelimbăr s-a răzbunat cu vârf șî îndesat în minutele rămase, și își menține prima poziție în clasament.

Deși a reunoscut superioritatea oaspeților, Călin Cojocaru a declarat că scorul a fost prea sever.

“Am întâlnit echipa de pe primul loc. Din păcate, lucrul acesta s-a văzut și pe teren. I-am lăsat să-și creeze multe ocazii, dar am luat gol foarte ușor, dintr-o fază fixă, pe o neatenție a jucătorului care era pe respingere. După ce au marcat ei gol, am început și noi să jucăm, ne-am creat ocazii, dar am riscat pe final și ne-au prins pe niște contre, au marcat, și eu spun că scorul este prea mare la ce s-a jucat. Totuși, am întâlnit o echipă bună, au meritat victoria. Am jucat lent, nu am avut agresivitate și, din păcate, asta s-a văzut. Ne-au lipsit jucători, dar nu vreau să dau vina pe asta. Am făcut 23 de puncte cu acești băieți, am încredere în ei, dar, din păcate, am jucat modest. Play-off-ul încă se joacă, să nu facem înmormântare dintr-o înfrângere. Puteam să facem 1-1, am avut situații de gol, dar ăsta e fotbalul”, a spus timișoreanul.

Principalul Viitorului a mai primit o lovitură. Aziz Njifakue s-a “pierdut” în Africa, și este acuzat de lipsă de profesionalism. Atacantul era titular când s-a întrerupt campionatul, dar nu s-a mai întors din Camerun.

“Îi respect pe jucătorii care sunt aici, pe Aziz îl așteptăm, are contract cu clubul, dar el trebuia să fie de mult la pregătirea echipei și nu a venit. Consider că i-am întins o mână când l-am adus, i-am dat o șansă, l-am luat de la liga a patra. Era normal să arate respect”, a declarat Cojocaru.

În runda următoare, Viitorul iese la Steaua.

VIITORUL TÂRGU JIU – CSC ȘELIMBĂR 0-3 (0-0)

Viitorul Pandurii: Rob. Geantă – Jozic, Mrsulja (cpt.), Moisie (Toure 90+1′), Godja – Brînzan (Vulpe 80′), Tiihonen – Gîrbiță, Andreaș (Ed. Croitoru 58′), Dr. Popa (Nikpalj 58′) – Alb. Voinea. Rezerve neutilizate: Lupescu – Nic. Geană, R. Cojocaru, Bîrzu, Acolatse. Antrenor: Călin Cojocaru.

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Monea (Visic 79′), C. Soare (Rotund 87′), Rodri Hernando (Gab. Deac 79′) – Al. D. Pop. Rezerve neutilizate: Aldescu – Ayine, R. Gherman, Drăgescu, Rob. Gliga, Ct. Alexe. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *