Vesti pentru șoferii români

Șoferii români care vor dori să vândă o mașină vor fi nevoiți să înmâneze cumpărătorilor un certificat RAR Auto Pass, fără de care nu vor putea finaliza tranzacția.


La sfârșitul lunii mai, aplicația RAR AUTO PASS va fi gata din punct de vedere al platformei digitale și va fi distribuită către toate entitățile care vor completa în aceasta, datele necesare eliberării certificatului RAR Auto Pass – service-uri, stații ITP, ateliere pentru inspecții tahografe și/sau limitatoare de viteză, producatorii de vehicule rutiere, anunță Registrul Auto Român.


Pentru a fi colectate suficiente date astfel încât imaginea de ansamblu asupra unui vehicul să fie cât mai relevantă, este nevoie de minim 6 luni.


Prin urmare, începând cu 1 decembrie 2024, RAR va elibera, conform legii, persoanelor care vând un autovehicul, certificatul RARAutoPass, astfel încât acesta să poată fi oferit cumpărătorului în momentul tranzacției.
În certificat se vor regăsi date complexe despre istoricul mașinii respective, începând cu valoarea odometrului (kilometrajul) până la numărul de identificare al autovehiculului, data și natura evenimentelor rutiere în care a fost implicat, detalii despre avariile grave la sistemele de frânare și direcție, precum si tipul intervenției pe vehicul (întreținere, reparație, actualizare de soft etc.,)


În situația puțin probabilă în care, în momentul interogării aplicației, nu este găsită nicio informație despre un anumit vehicul, RAR va elibera gratuit un certificate de negare.
Certificatul RARAutoPass va costa aproximativ 50 de lei.
Pentru a obține documentul, nu este nevoie ca vehiculul să fie prezentat la RAR.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *