Va intra în reabilitare o casă memorială din Gorj

Va intra în reabilitare o casă memorială din Gorj. Este vorba despre Casa Memorială „Ion Popescu Voitești“ din comuna Bălănești, care va intra într-un amplu proces de consolidare și modernizare. Această investiție este realizată de Consiliul Județean Gorj.


Casa Memorială a savantului ”Ion Popescu Voitești” din comuna Bălănești va intra în reabilitare.
Acest imobil de o importanță majoră se află într-o stare de degradare destul de avansată.


Pentru a redeveni o lucrare impunătoare, primarul comunei, Ovidiu Pungan, spune că deja s-a dat ordinul de începere pentru proiectare și execuție.
Primarul speră că, odată reabilitat acest obiectiv turistic, la Bălănești vor ajunge mai mulți vizitatori.


”Prin Consiliul Județean s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Casei Memoriale „Ion Popescu Voitești“. Este o investiție care este suportată din bugetul Consiliului Județean pe o perioadă multianuală, pe o perioadă de doi ani de zile. S-a dat deja ordinul de începere. Sunt scoase la licitație proiectarea plus execuția și sper ca în cel mai scurt timp să se termine proiectarea și să se dea drumul la execuția lucrărilor pentru reabilitarea Casei Memoriale „Ion Popescu Voitești“ , spune Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.
De asemenea, acesta a mai spus că tot, cu ajutorul Consiliului Judeţean Gorj, au mai fost finalizate lucrările la 2 kilometri din DJ 665 A, iar până în 2023, speră ca lucrarea să fie terminată în totalitate. Bugetul pentru acest proiect este de peste 3 milioane de euro.
”Consiliul Județean a reușit să finalizeze cei 2 kilometri de infrastructură, reabilitare și modernizare a drumului DJ 665 A. În continuare sper ca acest sector de drum să se finalizeze până la finalul anului 2023, fiindă mai sunt circa 5 kilometri de reabilitat din cei 11 kilometri de drum județean cât ține DJ 665 A”, mai spune Ovidiu Pungan.


Investiţiile vor continua în comuna Bălăneşti.

Casian Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *