Urmează zile de foc în aproape toată țara

Aproape toata Romania se va confrunta in zilele urmatoare cu cel mai puternic val de canicula din aceasta vara. Sunt asteptate temperaturi de pana la 40 de grade, la umbra. Potrivit meteorologilor, canicula va tine pana in prima zi din luna august.

Aerul va fi atât de fierbinte încât va fi aproape imposibil de suportat.  Dacă astăzi temperaturile se opresc la 36 de grade, în zilele următoare vor depăși 37 de grade și posibil să atingem 39-40 de grade cu probabilitate mai mare al acestor valori în partea de sud-vest a țării. Prin urmare, începând de astăzi și până spre sfârșitul acestei săptămâni vom avea temperaturi ridicate în Banat, Crișana, Oltenia, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei. Indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.


În plus, și nopțile vor fi greu de suportat. Vor fi seri tropicale, pentru că temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade, așa încât acest nou val de căldură persistent va fi deosebit de accentuat. Mai ales acolo unde valorile de temperatură măsurate în condiții standard depășesc 37-38 de grade, cu siguranță temperaturile resimțite vor fi unele semnificative.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *