Unde se mută Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Gorj

Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Gorj se va muta în comuna Peștișani. Această decizie a fost luată după ce mai multe sedii ale Inspectoratului de Poliție Gorj vor trebui să intre într-un amplu proces de modernizare și reabilitare.

Așadar, IPJ Gorj va moderniza 13 sedii ale posturilor de poliție din județ. Odată cu acestea, va intra în reabilitare și o parte a clădirii în care funcționează instituția la Târgu Jiu.  De asemenea, vor fi lucrări de modernizare și la Poliția Municipală, urmând să fie reabilitate magaziile. 

Cosmin Pigui, primarul comunei din Peștișani, spune că pe raza localitatii au fost găsite spații care corespund depozitării arhivelor. Tocmai de aceea, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Gorj se va muta la Peștișani, în satul Gureni.

”Pe raza comunei Peștișani au fost depistate spații care corespund cerințelor pentru depozitarea și mutarea arhivelor. Acest lucru se întâmplă pentru că la IPJ Gorj, mai exact la sediul Poliției Municipale, dar și la Direcția Națională a Arhivelor, vor avea loc lucrări de modernizare. Este vorba de o perioadă de doi ani, atât cât vor dura lucrările de modernizare la sediul Poliției Gorj’, a declarat primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

IPJ Gorj va moderniza 13 sedii ale posturilor de poliție din județ, intrând în reabilitare și o parte a clădirii în care funcționează instituția la Târgu Jiu. Cât timp vor dura lucrările, Arhivele Naționale – Direcția Județeană, se mută la Peștișani.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *