Un motrean a făcut din jocul de poker o meserie. Câștigă sute de mii de dolari!

Un tânăr originar din Gorj a făcut din jocul de poker o meserie. Este vorba de Adrian Pora, în vârstă de 26 de ani, originar din municipiul Motru, care se numără printre cei mai buni jucători de poker online din România. Tânărul este atât de bun în praticarea acestui joc de cărți astfel că înregistrează venituri și de ordinul sutelor de mii de dolari. Nu este atât de ușor pe cât pare. De cele mai multe ori stau în fața calculatorului timp de 12 ore, cel puțin cinci zile pe săptămână„, a explicat tânărul motrean.

Alina POPESCU

Adrian Dumitru Pora este pasionat de jocul de cărți, practicat pe internet, încă de pe vremea când era student la Universitatea din Petroșani. Tot jucând a realizat că poate obține venituri frumoase de pe urma turneelor de poker. Așa că a decis să se implice total, să se perfecționeze în domeniu, iar acum se află printre cei mai buni jucători de poker online din țară. Practic a făcut o meserie din acest joc de poker și nici nu mai este nevoit să muncească în plus. La un turneu care s-a desfășurat vara aceasta Adrian Pora a câștigat câteva sute de mii de dolari. „Prin anul doi de facultate am descoperit și jocul acesta. Am început să mă joc acolo, pe la cămin, după acea am luat legatură cu jocul online și așa am început. Acum doar asta fac, nu lucrez. Am făcut o profesie din asta. Sunt jucători care poate ar fi mult mai buni și mai talentați decât mine dar sunt mult mai leneși. Eu am o etică a muncii foarte strictă. Muncesc foarte mult. Sunt pe principiul munca bate talentul. Și cam așa este. Cea mai mare sumă pe care am câștigat-o a fost de 165.000 de dolari. Mi-am luat o mașină și am investit, vreau să-mi deschid o firmă de dezmembrări auto în Timișoara”, a declarat Adrian Pora.

Adrian vrea să împărtășească și cu alți tineri ce știe despre poker. Astfel, în prezent, alături de alți parteneri, are nu mai puțin de 50 de învățăcei pe care îi îndrumă în tainele pokerului online. Adrian spune că plătește impozit la stat pentru fiecare câștig obținut la mesele virtuale.

Își ajută părinții

Adrian a plecat la Timișoara acum câțiva ani urmând-o astfel pe iubita sa care este studentă acolo, la Medicină. Părinții lui, care au lucrat zeci de ani pentru minerit și au rămas fără servici, au plecat și ei la Timișoara dat fiind faptul că nu au găsit de lucru în zonă. Mama sa lucrează în prezent însă banii nu sunt suficienți dat fiind faptul că stau în chirie iar tatăl este bolnav. Adrian locuiște cu iubita sa, tot în chirie, dar spune că își ajută financiar părinții. „Părinții mei sunt cu mine. Ne-am mutat deși nu ne place. Mama chiar nu și-a mai găsit de lucru la Motru, după ce s-a închis Cazare-Cantine, firma care dădea de mâncare minerilor. A lucrat acolo 20 de ani. Stăm aici de circa 4 ani. Mai am doar bunicii în Motru. Tata nu mai lucrează acum, este bolnav, îl ajut eu. Stau și ei în chirie. Îmi susțin familia”, mai spus Adrian Pora.

Vrea să se întoarcă la Motru

A plecat la Timișoara însă Adrian este mereu cu gândul la Motru, orașul în care s-a născut. Vrea să revină într-o zi iar din banii pe care îi va face până atunci vrea să își deschidă o afacere la Motru. „Pe la vreo 30 de ani vreau să mă las de poker. Mi-ar place să mă întorc la Motru. Numai că nu mai am cu cine să stau, e gol orașul. Poate o să mă întorc să investesc acolo. Îmi place, e orașul meu natal, acolo e casa mea. Eu merg prin Motru cu ochii închiși. Aici nu e lumea caldă ca pe la noi, dacă îi saluți pe scară abia dacă răspund. Mi-e dor de vecinii mei pensionari cu care stăteam de vorbă la bancă. Aici nu sunt acasă”, a mai spus tânărul.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *