Ultima ora: Târgu Jiu: Le-a luat banii și i-a lăsat fără apă în cartier! Datorii de peste 80 de mii de lei la APAREGIO Gorj

Acuzații peste acuzații într-un cartier din municipiul Târgu Jiu.În timp ce locatarii se ceartă cu administratorul blocului, mai multe locuințe rămân fără apă. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, căci și în vara anului 2022 zeci de apartamente nu au avut un gram de apă. Motivul? Asociația de locatari nr. 45 din Târgu Jiu are o datorie de peste 80 de mii lei la APAREGIO Gorj. Administratorul blocului este acum cercetat penal.
Totul se întâmplă într-un cartier din strada 22 decembrie 1989 din municipiul Târgu Jiu. Nu de puține ori, locuitorii au rămas fără apă în locuințe și, la o simplă solicitare a situației la APAREGIO, cetățenii au văzut că blocurile lor figurează cu o datorie de zeci de mii de lei, în condițiile în care locatarii, în proporție de peste 70% și-au plătit datoriile la timp. Unde s-au dus banii?! Principalul vinovat este considerat administratorul Asociației de locatari nr. 45, el fiind singurul care se ocupa de administrarea banilor, implicit a plății datoriilor. Acesta s-a ales și cu o plângere penală.
Adina Tirban, locatar:

https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/03/vox-locatar-1.mp3
Se pare că toate aceste datorii s-au strâns încă din timpul pandemiei, iar sumele de bani nu au mai fost plătite de către administrator.
Adina Tirban, locatar:
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/03/vox-locata-2.mp3
Întrebat despre aceste acuzații, administratorul Ilie Egăroiu, spune că este implicat într-un dosar de cercetare penală, însă vinovați sunt și cei care nu au făcut verificări mai bine de peste 10 ani. Acesta nu neagă acuzațiile, însă spune că nu înțelege de unde sunt atâtea datorii căci el le-a plătit pe toate. ”Poate am greșit și eu”, mai spune acesta.
Ilie Egăroiu, administrator Asociația de Locatari nr. 45:
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/03/vox-administrator.mp3
Ion Vijulan, cel la care face referire administratorul, spune că nu a mai deținut funcția de cenzor contabil de câțiva ani buni, deci, în concluzie, acesta nu are nicio responsabilitate.
Ion Vijulan, locatar:
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/03/vox-vijulan-cenzor.mp3
În prezent, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.
Oana Vlăduț, purtător de cuvânt IPJ Gorj:
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/03/vox-IPJ.mp3
Reprezentanții APAREGIO Gorj au transmis că la finalul lunii februarie Ascociația de Locatari nr. 45 figura cu o datorie de peste 78 de mii de lei. Tocmai de aceea, s-a luat hotărârea debranșării de la apă a blocurilor din cartier.
Nicoleta Bărbat, purtător de cuvânt APAREGIO Gorj:
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/03/vox-aparegio-PING.mp3

Se pare că situația actuală nu le este străină locatarilor, căci, în trecut, vechiul administrator ar fi procedat la fel. A luat banii oamenilor și nu a plătit datoriile. Tot pe la poliție a ajuns și fostul administrator.. Poate este ceva contagios la Asociația de Locatari nr. 45, ”boala banilor?!” Vom vedea în ce direcție se îndreaptă cercetările pe viitor.
În concluzie, acuzațiile curg, iar banii lipsesc. Până se vor plăti datoriile, cetățenii riscă să rămână fără apă de nenumărate ori.


Casiana Hîncu

Citeste tot articolul pe Read More 

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *