Ultima ora: Reacții după cutremurul de 5,7 grade

Peste 100 de apeluri au fost recepționate de reprezentanții ISU Gorj de la cetățeni în urma cutremurului de ieri. Au fost semnalate fisuri apărute la clădiri sau elemente de construcție de la fațadele clădirilor care s-au desprins. Din fericire, nu au fost semnalate situații de urgență care au produs victime.

A fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență stabilindu-se comisii mixte care să meargă în teren și să verifice aspectele semnalate prin apelurile primite, precum și gradul de afectare al clădirilor. Pompierii au intervenit în toate zonele în care au fost semnalate probleme.

Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj

https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/02/vox-chisim.mp3

Trei blocuri, șase case, două spații comerciale și zeci de autoturisme au fost avariate în Târgu Jiu în urma seismului.

Cristina Cilibiu, prefect de Gorj
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/02/vox-cilibiu-1-1.mp3

Cele mai mari pagube s-au produs la sediul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, unde au căzut mai multe coșuri de pe clădire, și la Instituția Prefectului, unde, la interior, au căzut elemente decorative. Astăzi, angajații din cadrul Palatului Administrativ și-au întrerupt activitatea. Experții au fost acolo pentru o evaluare.

Cristina Cilibiu, prefect de Gorj
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/02/vox-cilibiu-2.mp3

De asemenea, au apărut crăpături semnificative în clădirea Direcției Județene pentru Evidența Populației, la mai multe unități de învățământ din oraș și la două biserici.

Cristina Cilibiu, prefect de Gorj
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/02/vox-cilibiu-3-1.mp3

Potrivit președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, structura de rezistență a clădirii Palatului Administrativ nu ar fi fost afectată, însă, chiar și așa, ea trebuie reabilitată.

Cosmin Popescu, președintelui Consiliului Județean Gorj
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/02/vox-popescu-PING-1.mp3

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 grade produs ieri în județul Gorj a fost urmat de peste 90 de replici. Se pare că, în localități din zona epicentrală intensitatea a fost de peste 7 grade.

Aura Pîrvuleț

Citeste tot articolul pe Read More 

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *