Ultima ora: Peste 51 milioane de lei pentru refacerea școlilor afectate de cutremure

În urma cutremurelor produse pe teritoriul județului Gorj, comisiile mixte s-au deplasat la toate locațiile unde au fost semnalate probleme. La o primă evaluare, s-a constatat că s-au produs pagube la 121 de clădiri. Este vorba despre 27 de unități de învățământ, 17 instituții publice, o unitate medicală, 20 de lăcașuri de cult, 5 operatori economici, 2 obiective turistice, 24 blocuri de locuit, 22 de case și 3 alte construcții. Pentru reabilitarea a 16 unități de învățământ, unde trebuie intervenit urgent, au fost deja obținute fonduri. Guvernul va aloca aproximativ 51 de milioane de lei.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj

https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/02/vox-popescu-1-2.mp3

Potrivit președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, în zilele următoare va fi trimisă către Guvern și documentația cu ultima evaluare pentru a putea primi banii și pentru celelalte obiective afectate de cutremure.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/02/vox-popescu-2-PING-2.mp3

În ceea ce privește lăcașurile de cult, Raportul de evaluare pentru cele 25 de biserici afectate urmează să fie transmis Mitropoliei Olteniei, Secretariatului General al Guvernului și Secretariatului de Stat al Cultelor, măsurile stabilite urmând să fie comunicate ulterior.

Citeste tot articolul pe Read More 

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *