Ultima ora: Deputatul Cazan: Pedepse mai aspre pentru violență și tâlhărie! Proiect aprobat în camera deputaților

Camera Deputaților a aprobat o modificare a Codului Penal privind înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile comise cu violență. Deputatul vâlcean, Laurențiu Nicolae Cazan, a fost printre cei care au acrodat votul de încredere pentru acest proiect legislativ.

Astfel, se majorează cu o treime limitele speciale ale pedepsei atunci când au loc acte de lovire sau orice acte de violență sau fapte prin care se produc leziuni traumatice.  Totodată, participarea la o încăierare se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Inclusiv protestatarii violenți riscă până la trei ani de închisoare. Deputatul vâlcean Laurențiu Nicolae Cazan este încrezător în limitarea faptelor necugetate, odată cu implementarea acestor măsuri.

“România este un stat european care asigură drepturi pentru cetățenii săi. Sunt de acord cu măsurile care impun ordinea publică și elimină actele de violență și gesturile care amenință integritatea oamenilor. Ne preocupă mult siguranța cetățeanului, drept dovadă, țara noastră este una dintre cele mai sigure teritorii, în care oamenii se pot plimba liniștiți pe stradă, fără a se gândi la un eveniment neplăcut. Pentru menținerea acestui statut, al unei destinații prietenoase pentru orice om din colțuri diferite ale lumii, trebuie să ne propunem mereu să fim mai buni”, a declarat deputatul liberal, Laurențiu Cazan.

Aura Pîrvuleț

Citeste tot articolul pe Read More 

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *