Ultima ora: Cum ar arăta Gorjul fără CEO?

Complexul Energetic Oltenia este al doilea jucător de pe piaţa locală a energiei electrice, cu o cotă de piaţă de 22%. Așadar, închiderea Complexului Energetic Oltenia este un subiect des întâlnit, iar părerile oamenilor sunt împărțite. Cert este că, nimeni nu vede cu ochi buni închiderea colosului energetic, cu excepția unora dintre politicieni care au înaintat aceste demersuri.
Conservare, conservare și iar conservare. Asta auzim la tot pasul când parlamentarii și oamenii politici din Gorj au fost întrebați dacă se închide sau nu CEO. Acest răspuns nu reprezintă o certitudine, ci doar o teorie ce pare a masca adevărul. Căci.. prin ”conservare” sau nu, grupurile energetie tot se închid. Uniunea Europeană, prin Pactul Verde, și-a propus să închidă toate industriile poluante până la orizontul 2050. Și, tocmai de aceea unele partide au preferat să le spună angajaților și familiilor acestora ce vor să audă, dar să le ascundă adevărul: acela că, mai devreme sau mai târziu, mineritul se va închide. Gorjenii sunt revoltați și spun că CEO trebuie ținut în viață. Deși facem parte din Uniunea Europeană, se pare că nu avem drepturi așa cum s-ar cuveni, spune un gorjean care, în trecut, a lucrat în administrație.

https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/03/vox-cetatean-1.mp3
După cum bine știm, campania elecotrală se apropie. Toți vin și susțin că o să aibă grijă de CEO, dar cum?! Este o întrebare la care nici măcar politicul nu are un răspuns, căci, situația pare alta. Închiderea mai multor grupuri energetice se apropie în doar câteva luni. Contrazicere sau necunoștiință de cauză din partea politicienilor? De ce nu spun politicienii adevărul? Poate de teamă să nu piardă voturi, mai ales în campaniile electorale? Vom vedea cum se implică până în 2024, când o să-și primească voturile. Până atunci, ascultăm declarația unui alt gorjean, care spune că îl doare sufletul când vede cum viața colosului energetic se degradează de la o zi la alta.
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/03/vox-cetatean-2.mp3
Un alt cetățean îi vede vinovați de această situație pe cei aflați la conducerea țării. Cetatean 343
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/03/vox-cetatean-3-PING.mp3

Casiana Hîncu

Citeste tot articolul pe Read More 

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *