Ultima ora: Consiliul Concurenței a avizat construcția centralei pe gaz de la Ișalnița

Consiliul Concurenței a anunțat, astăzi, că a autorizat operațiunea prin care Complexul Energetic Oltenia și Alro intenționează să creeze împreună o companie pentru a realiza o centrală electrică cu ciclu combinat pe gaz natural în Dolj, la Ișalnița. Valoare investiției se ridică la aproximativ 500 milioane de euro. Noua centrală va fi amplasată lângă centrala electrică pe cărbune deţinută de CE Oltenia la Işalniţa.
„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial”, a transmis Consiliul Concurenței.
Proiectul centralei pe gaz de la Ișalnița a primit, în toamna anului trecut, și finanțare din Fondul de Modernizare, iar noua societate mixtă (SPV) va beneficia de o finanțare nerambursabilă de 50% din proiect. Centrala electrică pe gaz de la Ișalnița ar putea fi dată în funcțiune în anul 2026.

Sursa: euroolteniainfo.com

Citeste tot articolul pe Read More 

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *