Ultima ora: Alți doi experți, chemați să evalueze clădirile afectate după cutremur

Instituția Prefectului Gorj a făcut apel la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și la Ministerul Culturii pentru a trimite experți în vederea evaluării clădirilor afectate după cutremur. Ieri, au ajuns în județ doi experți de la Universitate Tehnică de Construcții București. La nivelul județului Gorj există un singur expert avizat care deține toate acreditările pentru a face expertiză la clădiri. Acesta are 75 de ani. Din acest motiv, expertizarea clădirilor afectate de cutremure era mult îngreunată.

Cristina Cilibiu, prefect de Gorj

https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/02/vox-cilibiu-1-3.mp3

Evaluări se vor face la Palatul Administrativ, la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, la cele două biserici din municipiu, dar și la alte obiective din județ unde s-au semnalat probleme, a mai spus prefectul.

Cristina Cilibiu, prefect de Gorj
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/02/vox-cilibiu-2-2.mp3

După primele verificări, la casele și blocurile din municipiul Târgu Jiu nu au fost observate elemente afectate ale structurilor de rezistență.

Cristina Cilibiu, prefect de Gorj
https://radioaccent.ro/wp-content/uploads/2023/02/vox-cilibiu-3-PING.mp3

Amintim că două cutremure de 5,2 , respectiv 5,7 grade s-a produs luni și marți în județul Gorj. Seismele au fost urmate de sute de replici.

Citeste tot articolul pe Read More 

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *