Trei unități de învățământ din municipiu ar putea fi comasate! Ce spune Romanescu

Primăria municipiului Târgu Jiu nu este de acord cu comasarea unor unități de învățământ din localitate, idee propusă la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Este vorba despre liceele „Henri Coandă”, „Traian Vuia” și „Ion Mincu”. Consecința imediată a comasării celor trei unități de învățământ ar duce la reducerea unor posturi aparținând școlilor în cauză. Primarul spune că nu va accepta niciodată ca o parte dintre colegii săi să-și piardă locurile de muncă.


“Înainte de a fi primarul municipiului Târgu Jiu, sunt părinte și profesor. Nu voi accepta niciodată ca o parte din colegii mei să-și piardă locurile de muncă. Atâta timp cât este foarte greu, astăzi, să creezi un loc de muncă, din punctul meu de vedere este inadmisibil să desființăm câteva zeci sau poate câteva sute de locuri de muncă bugetate prin Ministerul Învățământului”
, a declarat Marcel Romanescu.


Supărarea primarului este cu atât mai mare cu cât desființarea liceelor nu are logică din moment ce există un efectiv de elevi necesar funcționării acestora.


Totodată, edilul susține că au fost alocate sume importante pentru creșterea calității sistemului educațional din municipiu.

“În ultimii patru ani de zile, am făcut investiții extraordinare în toate unitățile de învățământ, iar dacă va fi nevoie, autoritatea va investi în continuare. Nu mi se pare normal ca în Târgu Jiu să se desființeze unități de învățământ, iar poate în alte localități să rămână acele școli care, ca număr de elevi, este mult mai mic decât numărul de elevi de la Târgu Jiu”, a mai spus primarul.

Tot Romanescu susține că a trimis o scrisoare către Ministerul Educației în încercarea de a rezolva această situație.


„Văd că ISJ Gorj susține acest demers pe care autoritatea publică locală nu îl va susține niciodată, decât în condițiile în care vom fi puși în fața faptului împlinit. Pentru că, atunci când există o neconcordanță între autoritatea publică locală și Inspectoratul Școlar, cel care decide soarta unităților de învățământ este Ministerul Educației. Nu am stat cu mâinile în sân și am făcut o adresă către Ministerul Educației, în care le-am adus la cunoștință că noi, ca autoritate publică locală, nu vom susține niciodată desființarea unităților de învățământ de pe raza municipiului Târgu Jiu”, a mai transmis edilul.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *