Trei mari investiții, din fonduri europene, vor fi demarate la Târgu Jiu

Primăria Municipiului Târgu Jiu demarează noi investiții, devenite posibile doar datorită eforturilor administrației locale de a atrage fonduri europene. Este vorba despre trei proiecte ce vizează modernizarea centrului orașului.
Mai exact, vorbim de construirea unor pasaje pietonale subterane în intersecțiile de la Piața Centrală, magazinul Parâng și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și amenajarea spațiilor verzi și a aleii din zona operelor lui Constantin Brâncuși, din Parcul Central.


A fost semnat contractul de finanțare dintre Ministerul Dezvoltării și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, prin care se asigură sumele necesare pentru realizarea acestor proiecte. Aproape 2,5 milioane de lei vor fi alocate doar pentru serviciile de proiectare în acest caz. Astfel că, în curând, vor fi organizate licitații pentru realizarea proiectării, urmând ca ulterior să vină finanțarea necesară executării lucrărilor.


Tot din bani europeni, la Târgu Jiu a fost reabilitată Grădinița „Mihai Eminescu”. De asemenea, există investiții tot pe fonduri europene în curs de realizare, precum modernizarea transportului în comun sau a iluminatului public, în cazul căruia au debutat recent lucrările.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *