Trei instituții din Gorj participă la Noaptea Europeană a Muzeelor

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” invită gorjenii să participe la Noaptea Europeană a Muzeelor 2023. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în data de 13 mai.


În cadrul acestei ediții vor avea loc expoziții, workshopuri și ateliere de pictură și artă tradițională, spectacole de muzică, proiecții, recitaluri și multe alte surprize. Publicul poate vizita cele două muzee din Târgu Jiu, respectiv Muzeul de Istorie și Arheologie și Muzeul de Artă, ce vor fi deschise de la orele 17.00 până la miezul nopții, și Muzeul ”Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești, între 17.00 – 22.00.

Dorina Cioplea-Văduva, muzeograf

Un atelier special propus pentru acest eveniment este cel de cusături tradiționale cu grupul ”Șezătoarea” , programat după orele 19,00, la Muzeul de Artă. Tot acolo, după lăsarea întunericului, sunt programate diferite proiecții.

Dorina Cioplea-Văduva, muzeograf

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 19-a ediție. Muzee din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *