Tot mai mult cărbune e exportat din Gorj

Cresc în continuare exporturile de cărbune din județul Gorj. Principalul partener de export este Serbia.
Cărbunele din Gorj este folosit în statul vecin pentru producerea de energie electrică în principal. Potrivit ultimelor raportări realizate de către Direcția de Statistică a Județului Gorj, creșterea exporturilor este de peste un milion de euro, comparativ cu perioada similară a anului trecut.


Cărbunele este exportat în principal de la carierele miniere private. Acestea sunt în zona Motru. Complexul Energetic Oltenia nu se află printre companiile care exportă cărbune. Nu are lignit nici pentru consumul propriu, în vederea asigurării producției de energie electrică.


Astfel, exporturile în luna martie 2023 au însumat 6447 mii euro, cu 180 mii euro peste nivelul celor realizate în luna martie 2022.


Secţiunile care au înregistrat creşteri sunt: produse minerale (+1085 mii euro), materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea (+893 mii euro), produse ale industriei chimice şi ale industriilor conexe (+48 mii euro), maşini, aparate şi echipamente electrice; aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile (+32 mii euro), produse vegetale (+7 mii euro).

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *