Tot mai bine sau spre bine?

Aflăm de la președintele PSD, d-l Marcel Ciolacu, că începe să fie bine prin țara asta: „Scăderea inflației pe luna martie, la 6,6%, de la 7,2%, cât era în februarie, arată că prelungirea plafonării la energie și gaze, precum și plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost deciziile corecte.
Este dovada cea mai bună că stabilitatea politică la guvernare aduce și stabilitate în economie.” Nu negăm, dar vrem și mai bine…

Anterior, tot Marcel Ciolacu spunea așa: „Fapte:

  1. Rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie – INS.
  2. PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei – INS.
  3. Numărul românilor aflați în sărăcie extremă (deprivare materială și socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 față de 2022 – Eurostat.

Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă. Investițiile cresc economia și, în mod special, investițiile în infrastructura mare reprezintă soluția pentru reducerea decalajelor în zonele mai puțin dezvoltate.
În paralel, așa cum am promis, principalul obiectiv al guvernării a fost creșterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse. Am atacat creșterea nesimțită a prețurilor prin plafonarea prețului la utilități și a marjei comerciale la alimentele de bază și, în același timp, am venit cu măsuri active de creștere a veniturilor salariaților (prin creșterea salariului minim) și a pensionarilor (prin creșterea pensiilor), prin pachete de sprijin pentru cei vulnerabili (vouchere pentru facturile la utilități și pentru alimente).”

Speranța (noastră) moare ultima…

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *