Târgujianul căutat pentru tentativă de omor, prins în Belgia

Tânărul de 29 de ani, din Târgu Jiu, căutat pentru tentativă de omor, a fost prins ieri pe teritoriul Belgiei, în Bruxelles. Bărbatul era urmărit de aproximativ trei săptămâni.
Individul urmează să fie extrădat de belgieni și adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa. Acesta, pe lângă infracțiunea de tentativă la omor, va fi cercetat și pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Reamintim că, în data de 23 septembrie, bărbatul l-a înjunghiat în abdomen pe un tânăr de 30 de ani, tot din Târgu Jiu. Incidentul a avut loc pe bulevardul Constantin Brâncuși.

„La data de 12 octombrie a.c., în urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, împreună cu autoritățile din Belgia, a fost depistat un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Târgu Jiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor, pe teritoriul Belgiei, în Bruxelles. După comiterea agresiunii din data de 23 septembrie a.c., polițiștii și procurorul de caz au efectuat activități pentru depistarea bănuitului și probarea activității infracționale a acestuia, precum și a celor care l-au sprijinit să se sustragă de la urmărirea penală. Reamintim că după comiterea agresiunii, au fost emise 8 mandate de arestare preventivă, dintre care 3 în lipsă, pentru mai multe persoane care l-ar fi sprijinit pe bărbat să se sustragă de la urmărirea penală și să treacă frontiera de stat în mod fraudulos. De asemenea, pe parcursul cercetărilor, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, la locuințele mai multor persoane, ca urmare a sprijinului acordat în scopul îngreunării cercetărilor în cauza penală. Un aspect important care a condus la prinderea bănuitului a fost strânsa colaborare cu autoritățile străine, prin intermediul canalelor specifice de cooperare polițienească internațională. În cadrul dosarului penal, pe lângă infracțiunea de tentativă la omor sunt efectuate cercetări și pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, trecerea frauduloasă a frontierei de stat și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *