Târgu Jiu: Au fost lansate primele două ghiduri de finanțare pentru FTJ

Au fost lansate ghidurile de finanțare pentru Fondul de Tranziție Justă. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a fost prezent, joi, la Târgu Jiu.


Ghidurile sunt destinate mediului de afaceri din județul Gorj și vor fi în dezbatere publică pe o perioadă de 60 de zile. Programul a fost conceput pentru județele care vor fi afectate ca urmare a închiderii termocentralelor pe cărbune și a carierelor miniere. Gorjul va beneficia de cele mai mari fonduri, 537 milioane de euro. Din această sumă, aproximativ 140 de milioane de euro vor fi destinate susținerii unor proiecte de investiții ale mediului de afaceri. De asemenea, peste 6.000 de gospodării vor beneficia de investiții în energie verde. Marcel Boloș a declarat că principalele obiective sunt crearea a minimum 2.500 de locuri de muncă și sprijinirea a peste 1.300 de IMM-uri.

Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Prezent la eveniment, președintele PNL Gorj, Ion Iordache, a subliniat că județul nostru are nevoie de o o atenție deosebită și un sprijin suplimentar pentru a realiza această tranziție.

Ion Iordache, președinte PNL Gorj


În următoarele 60 de zile vor fi făcute observații și sugestii de modificare cu privire la documentele supuse consultării publice.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj


Șase judeţe din România sunt eligibile în cadrul Programului Operaţional de Tranziţie Justă.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *