Străzi goale după noile restricții

Noile masuri luate de autoritati pentru limitarea raspandirii coronavirusului, care au intrat de astazi in vigoare, au efecte. Bulevardele si strazile principale din Municipiul Targu Jiu sunt aproape goale. Deplasarile la orice ora se fac doar in anumite conditii, iar persoanele de peste 65 de ani au voie sa iasa din case doar doua ore pe zi.

România este de astăzi în carantină totală. Noua măsură de urgență a fost luată, ieri, de președintele Klaus Iohannis pentru a limita răspândirea accelerată a virusului COVID-19, în condițiile în care situația este îngrijorătoare la nivelul țării din cauza numărului în creștere, zilnic, a celor infectați și a cazurilor de decese. Noua Ordonanță Militară vine la pachet cu noi măsuri și restricții speciale de circulație care au fost extinse, de astăzi, și pe timp de zi. Astfel, circulația se poate face doar în baza unei declarații, pe proprie răspundere, sau adeverințe eliberate de angajator, doar pentru deplasările la serviciu, urgențe medicale care nu suportă amânare, aprovizionarea cu produse alimentare de strictă necesitate și deplasarea la persoane care au nevoie urgentă de alimente și îngrijire. S-au luat măsuri extrem de restrictive și pentru persoanele care au peste 65 de ani din cauză că este cea mai vulnerabilă categorie de vârstă în fața infectării cu coronavirus. Pentru cei vizați, au interzis să iasă din case, cu excepția intervalului orar 11.00 – 13.00.

Cine a ieșit astăzi din casă a putut vedea orașul Târgu Jiu, și nu numai, aproape pustiit de oameni și mașini. Ieșirea în grupuri mai mult de trei persoane, care nu fac parte din aceeași familie, și fără o justificare întemeiată, este interzisă și se amendează cu până la 5000 de lei pentru persoane fizice și 70.000 de lei pentru persoane juridice.

Actualele restricții de circulație trebuie să fie însoțite în permanență de măsura de protecție individuală cu mască și mănuși și respectarea distanței de un metru față de cealaltă persoană. Tot de astăzi, armata se va alătura poliției și jandarmerie, pentru a veghea la respectarea noilor măsuri.

Loredana Sava

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *