Start la tenis! A început turneul internațional de la Târgu Jiu

Cel mai mare turneu de tenis din țară, destinat juniorilor, are loc la Târgu Jiu în perioada 28 aprilie- 6 mai. Competiția este organizată de Florin Mergea Tennis Academy, sub egida Federației Internaționale de Tenis și Federației Romane de Tenis, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj.


Zeci de tineri străini, jucători de tenis, s-au înscris în etapa de calificări. Este cel mai important eveniment tenisistic destinat juniorilor, desfășurat în România anul acesta, competiția făcând parte din circuitul mondial al juniorilor, fiind dotat cu 200 de puncte ITF Juniors.


Anterior, turneul fusese organizat la Oradea, iar anul acesta licența de organizare a fost obținută de Florin Mergea Tennis Academy.


Datorită interesului foarte mare din rândul juniorilor tenismeni, a fost organizat și un turneu de precalificări, în perioada 28-29 aprilie. Între 30 aprilie-1 mai au avut loc meciurile de calificare, iar în perioada 2-6 mai pe teren vor fi jucătorii calificați în tabloul principal.
Circa 80 de procente dintre jucătorii înscriși în competiție sunt străini și provin din China, Brazilia, Australia, Statele Unite ale Americii și Europa.


Florin Mergea Tennis Academy va avea, cu siguranță, câte un reprezentant pe fiecare tablou principal.
”Ne dorim ca în viitor să creăm o tradiție cu acest eveniment care ne pune pe harta tenisului mondial, ne promovează frumosul oraș și județ, contribuind la dezvoltarea economică și turistică a zonei”, a declarat Florin Mergea, fondatorul academiei.


Florin Mergea Tennis Academy a fost înființată in anul 2022 de către tenismenul originar din Târgu Jiu și este una dintre cele mai bune școli de tenis din România. Florin Mergea este medaliat cu argint la jocurile Olimpice de la Rio și fost număr 7 mondial la dublu ATP si vicecampion mondial la dublu in 2015.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *