Spitalul din Târgu Cărbunești a rămas fără oxigen! Trei pacienți au decedat

A fost activat Codul Rosu la spitalul din Targu Carbunesti, dupa o problema la instalatia de oxigen. Mai multi pacienti au fost ventilati manual in ambulante, iar apoi transportati la spitalele din judet. Trei persoane au decedat, iar alte cinci sunt in stare grava.


Planul roşu a fost activat în această dimineață, la ora 7.35, însă defecţiunea ar fi fost sesizată în jurul orei 7.00. Atunci, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au efectuat verificări pe secție și au fost informați de către personalul spitalului că este o problemă la alimentarea cu oxigen și că încearcă să remedieze defecțiunea. A fost anunțat imediat directorul DSP, Narcis Stoian, care a alertat autoritățile. Au fost cerute ambulanţe pentru transport victime multiple și aproximativ 60 de butelii cu oxigen de la spitalele din judeţele învecinate. Se pare că nu a fost vorba de o defecțiune, așa cum s-a crezut inițial, ci unitatea spitalicească a rămas fără oxigen.

Constantin Târziu, managerul Spitalului din Târgu Cărbunești

22 de pacienți, care se aflau internați pe secția ATI Cărbunești, au fost transferați la spitalele din Târgu Jiu, Novaci și Rovinari, iar un pacient la Spitalul CFR Craiova.  Până la momentul transferului, doi pacienți au decedat, iar câteva ore mai târziu, la SJU Târgu Jiu, a mai murit o femeie.

Potrivit medicilor, cei trei pacienți decedați nu au ar fi stat nicio secundă fără oxigen, astfel că, moartea acestora nu poate fi asociată deocamdată cu acest incident. După intervenția firmei care se ocupă de întreţinerea instalaţiei de oxigen, pacienții au fost aduși, rând pe rând, înapoi la Cărbunești. Au existat și bolnavi care nu au putut fi transportați în siguranță din punct de vedere medical, aceștia rămânând la SJU Târgu-Jiu, sub supraveghere medicală. La nivelul unității sanitare din Târgu Cărbunești erau internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19.

Aparținătorii bolnavilor au trecut prin momente de panică. În ciuda tragediei de astăzi, nu toți cetățenii și-au pierdut încrederea în unitatea medicală.

Cetătean

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au deschis un dosar penal, în cadrul căruia se cercetează fapta de ucidere din culpă, iar Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a pornit o anchetă în acest caz.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *