Spații de cazare insuficiente acasă la Brâncuși

Turistii care viziteaza locul natal al marelui Constantin Brancusi pleaca asa cum au venit. Infrastructura turistica din Pestisani este saraca, atat la capacitatea de gazduire, cat si la serviciile pe care le ofera. Astfel ca, autoritatile locale au infranat promovarea localitatii, axandu-se pe noi investitii.


Autoritățile locale din comuna gorjeană Peștișani au demarat pe facebook o campanie puternică de promovare a localității pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, iar strategia a dat rezultate neașteptate. Însă, după atâtea eforturi de a-i aduce pe vizitatori acasă la Brâncuși, primarul este dezamăgit de proprietarii de pensiuni care se mulțumesc doar să-i găzduiască pe turiști, fără să le ofere pachete atractive de servicii și turism care să-i țină cât mai mult timp în localitate, ca să poată vedea și altceva pe lângă casa muzeu a lui Brâncuși.

Cosmin Pigui, primar Peștișani

Această problemă l-a făcut pe primarul localității, Cosmin Pigui, să își schimbe strategia de dezvoltare turistică a localității. Însă, pentru noile investiții este nevoie de finanțare.

Cosmin Pigui, primar Peștișani

Până în pandemie, localitatea Peștișani a fost vizitată anual de peste zece mii de persoane, iar capacitatea de cazare disponibilă este puțin peste o sută.

Loredana Sava

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *