Solicitările sindicatelor din Termocentrala Rovinari în legătură cu disponibilizările colective

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a primit un răspuns din partea Sindicatului Energia Rovinari, la Notificarea C.E.Oltenia, privind intenția societății de a efectua concedieri colective.
Astfel, Sindicatul condus de Constantin Mitrescu face o serie de propuneri merite să asigure reducerea numărului de disponibilizări colective la Termocentrala Rovinari.
Astfel, se propune exceptarea de la disponibilizare a celor care se apropie de vârsta pensionării.
Motivul este legat de faptul că printre aceştia se află foarte buni specialişti.
De asemenea, reducerea numărului de angajaţi ar afecta activitatea grupurilor energetice care asigură 55% din necesarul de energie electrică al Complexului Energetic Oltenia.
Prin disponibilizări Termocentrala Rovinari nu ar mai putea aceeaşi cantitate de curent electric şi, prin urmare, veniturile societăţii ar scădea.
Totodată, liderii Sindicatului Energia Rovinari susţin introducerea unor criterii suplimentare de disponibilizare colectivă.
Este vorba de concedierea salariaţilor care nu au cedat terenuri companiei. De asemenea, pe istele de disponibilizaţi să fe incluse şi persoanele care au beneficiat în trecut de salarii compensatorii, după care au fost reangajate.
În plus, ar trebui să părăsească firma şi angajaţii care au fost încadraţi în câmpul muncii în perioada în care firma a înregistrat pierderi.
Este vorba de ultimii trei ani: 2014, 2015 şi 2016.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *