“SMURD” pentru Sandu şi Dragomir…via Craiova!

Dăcă oraşul Craiova nu va rămâne “buricul târgului” ȋn peisajul autohton, atunci lumea e pe sfârşite. Nu apune Soarele fără ca din Cetatea Banilor să nu apară poveşti ”nemuritoate””, sau ”fermecate”, dacă e să socotim că unele personaje din istorioara noastră au tentă sovietică. Stăpânii fotbalului, până mai ieri, căci aşa se raportau toţi consumatorii de fenomen la “Naşul Sandu” sau “Mitică de la Ligă”, au fost loviţi ȋn moalele capului. Aş putea spune că Mititelu le-a copt-o celor doi, dacă este să mă leg de profesia junelui din Booveni, dar, de fapt, vanitatea peste măsură şi apucăturile de monarhi i-au adus pe aceştia ȋn situaţia ȋn care sunt.

Deşi nu este o decizie definitivă, Dragomir şi Sandu au primit 3 ani de ȋnchisoare cu suspendare, iar FRF Şi LPF, “privilegiul” de a-i plăti lui Mititelu peste 200 de milioane de euro. Şi tocmai când credeam că am scăpat de acest personaj odios! Poate Chiron a intrat ȋn sfârşit ȋn Peşti, pentru că ȋn săptămânile ce vor urma, sunt convins că Adrian, fie el cu leii graşi desenaţi pe stemă sau fără, va demara amplul proiect de renaştere a fotbalului craiovean. Fostul patron al Craiovei are capul plin de bube şi a greşit ca nimeni altul. Sunt departe de a fi fanul său, din contra, dar omul are dreptate. Cine a pomenit ȋn ȋntreaga lume ca o echipă să fie pur şi simplu ştearsă de pe faţa Pământului? Ce s-a ȋntâmplat cu defuncta Universitatea Craiova ar fi studiu de caz şi pentru securişti sau adepţii Atlantidei! Nu contestă nimeni faptul că Mititelu are apucături de şarlatan, aşa cum sugera Mitică pe la TV, dar de aici până să-ţi baţi joc cu ”dus-ȋntors” de un oraş şi nişte suporteri e cale lungă. Nu numai că Universitatea a dispărut, dar printr-un proces greoi a apărut Clubul Sportiv, direct ȋn Liga a II-a! Fără ȋndoială sângele a clocotit, iar fanii au fost de ȋndată scindaţi de decizia cretină a Federaţiei. Tributul plătit s-a văzut la sfârşitul sezonului trecut. Echipa, deşi a terminat pe locul 5, nu a fost lăsată să joace ȋn cupele europene tocmai din cauza hotărârii, fără precedent, de a pătrunde direct ȋn eşalonul doi.

Dar ce să te aştepţi de la un individ ca Mircea Sandu, cel care ȋşi votase o pensie de vreo 5.000 de euro pentru meritele extraordinare pe care le-a avut ȋn a ȋngropa fotbalul românesc!

Până vin banii lui Mititelu, Craiova şi-a instalat un ”SMURD”! Numirea lui Mulţescu nu este o ironie la adresa celor doi foşti cârmuitori ai sportului rege, ci o nouă ȋncercare de a intra ȋn Europa. De, aşa sunt oltenii, sfidători şi obişnuiţi mereu să o ia de la capăt. Mulţescu a spus că va ȋncerca să dinamizeze prima echipă şi cu tineri de la formaţia secundă. ”Necazul” Craiovei este că panduraşii noştri i-au distrus pe fotbaliştii de elită U17 ai Universităţii. Dar cum ȋn zona Olteniei puţine lucruri sunt fireşti, iar socoteala de acasă nu se potriveşte cu a din târg, şi Pandurii ar putea apela la pepinieră. SMURD-ul vine ȋn această perioadă, tot mai des, iar lipsa fondurilor ar putea zdruncină “acordul de principiu” pe care Iordănescu ȋl are cu Pandurii. Măcar de am vedea şi noi mai mulţi tineri olteni ȋn prima divizie. Poate atunci şi-ar merita şi Naşu` “renta”, că-i mai trebuie doar 10 vieţi să-i dea banii ȋnapoi lui Mititelu.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *