Simbolul copilăriei motrenilor, salvat de primarul orașului!

Simbolul copilariei locuitorilor din Motru a fost salvat si readus la viata de primarul orasului, Cosmin Morega. Este vorba despre toboganul copilariei, un element esential care face parte din istoria motrenilor.


Cosmin Morega, primarul municipiului Motru, spune că este vorba despre un proiect de suflet, un proiect inedit la care nu putea renunța în ciuda discuțiilor care au avut loc în momentul în care acesta a hotărât să păstreze toboganul existent încă din anii “70 . Când au început lucrările de asfaltare, în oraș, constructorul dorea să demoleze acest simbol al copilăriei multor generații. Primarul s-a opus și a hotărât să-i mai dea o șansă.

Cosmin Morega, primar Motru

Simbolul copilăriei va fi păstrat în starea sa actuală, cu mici modificări, tocmai pentru a putea vedea și generațiile viitoare că la timpul respectiv copiii erau parcă mult mai fericiți dacă așteptau la rând pentru a se da o tură-două-trei pe acest tobogan.

Cosmin Morega, primar Motru

Cosmin Morega a mai anunțat că vor fi amplasate câteva bănci, va fi reamplasată și masa de tenis (din anii ‘90) și va fi și iluminat obiectivul. De asemenea, în curând, va fi realizat un modern complex de joacă, putând fi foarte ușor de făcut o comparație a anilor “70-2022.

Cosmin Morega, primar Motru

Primarul a luat această hotărâre tocmai pentru că, își dorește ca pe viitor să fie un mic simbol de atracție și aducere aminte pentru toți de anii copilăriei când își rupeau hainele, jupuiau coatele și erau urecheați de părinți, deoarece lipseau ore în șir din fața blocului pentru a prinde câteva ture de dat pe acest tobogan fiind ,de altfel, singurul din oraș la acele vremuri.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *