Sfârșitul lunii mai ne aduce un grad ridicat de instabilitate atmosferică

Reprezentantii Administrației Naționale de Meteorologie spun că în această perioadă din an, final de lună mai și început de lună iunie, să ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate atmosferică.


Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și probabilitate mare pentru căderi de grindină în partea de sud-vest a țării, la început, în special în Oltenia și în zona Banatului. Apoi, treptat și în jumătatea de vest a Munteniei, Crișana, Transilvania și Maramureș, și doar izolat în celelalte zone.


În ceea ce privește precipitațiile, va ploua abundent, iar „cantitățile de apă, atât în intervale scurte de timp, vor depăși 20-25 l/metru pătrat.


După aceste zile mai răcoroase, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 11 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori la început de iunie. Ploi pe arii mai extinse şi cantităţi de apă însemnate se vor înregistra în perioada 21 – 25 mai şi posibil la început de iunie.


Intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *