Se demolează blocurile din Mătăsari

Se demolează blocurile din Mătăsari. 800.000 de lei vor cheltui autoritățile locale pentru lucrările de demolare a blocurilor.Imobilele au fost construite în perioada comunistă, datorită mineritului din zonă, însă au rămas neterminate. Din păcate, în timp blocurile s-au degradat, iar administrația locală vrea acum să demoleze aceste ruine care s-au transformat în focar de infecție și reprezintă chiar un pericol pentru cetățeni.

„Nu mai există vreo soluție pentru reabilitarea lor. Localitatea noastră s-a depopulat foarte mult. Am ajuns de la 10.000 de locuitori la 5.000 în prezent. Nu există cereri pentru acordarea de locuințe. Reabilitarea blocurilor ar fi însemnat costuri foarte mari și o astfel de investiție nu este rentabilă. Am încercat să le valorificăm, dar nimeni nu a dorit să le preia, nici măcar gratuit“, au transmis reprezentanții primăriei pentru ziarul ”Pandurul”.

Toată zona va fi protejată, prin asigurarea unui sistem de pază, pe toată durata execuției lucrărilor. Suprafața construită desfășurată ce se desființează este de 2.344 metri pătrați. Terenul va putea fi oferit astfel viitorilor investitori.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *