Se anunță noi foraje de apă în Scoarța

Seceta și temperaturile ridicate din timpul verii au reprezentat mereu o problemă pentru agricultori și gospodari. Pentru a putea fi remediată această situațe și pentru ca oamenii să beneficieze de toate condițiile, primarul comunei gorjene Scoarța, Ion Stamatoiu a decis să fie realizate cât mai multe foraje și săpături pentru apă curentă.


Primarul anunță că în această primăvară vor ajea loc două noi foraje în satele Mogoșani și Lazuri. Ion Stamatoiu spune că până nu a veni acesta la conducere, toți primarii au promis că bagă apă, dar au băgat numai conducte.

Ion Stamatoiu, primar Scoarța

Acesta mai spune că în continuare vor fi chemați meșterii fântânari pentru a fora după izvoare, adânc, la 220 de metri, unde mereu va fi găsită apă pură de izvor.

Ion Stamatoiu, primar Scoarța


În plină vară, consumul crește pe fondul deficitului de apă din sol și a folosirii unor cantități mari de apă pentru înreținerea culturilor. Primarii sunt puși în situația să furnizeze apa cu program, doar câteva ore pe zi. Mult prea puțin pentru ca oamenii să își rezolve toate problemele în gospodărie, mai ales că arșița persistă zile în șir.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *