Şcoala din Turcineşti nu se desființează

Acuzaţiile apărute în spaţiul public la adresa primarului din Turcineşti cu privire la închiderea şcolii din satul Rugi sunt nefondate. Acesta crede că un adversar politic s-a folosit de această situaţie pentru a manipula cetăţenii şi a-i face rău. Însă, Dumitru Modrea a precizat că nu s-a pus lacătul definitiv pe şcoală, ci a fost închisă temporar până la remedierea problemelor.

La şcoala primară din satul Rugi învăţau foarte puţini copii. Însă, condiţiile în care cei mici făceau orele lăsa de dorit. Astfel că, după mai mulţi ani în care starea clădirii se degrada serios, s-a hotărât închiderea unităţii de învăţământ pe perioada cât se fac investiţiile necesare. În toamna anului trecut, elevii au fost mutaţi la şcoala din centrul localitaţii, unde au parte de cele mai bune condiţii.

Dumitru Modrea, primar Turcineşti

Mutarea s-a dovedit a fi benefică pentru cei aproape douăzeci de elevi şi în ceea ce priveşte calitatea învăţământului. Chiar dacă cheltuielile de reparaţii sunt foarte mari, primarul Dumitru Modrea îi asigură pe părinţii acestor copii că şcoala din satul lor nu va fi desfiinţată, aşa cum s-a speculat.

Dumitru Modrea, primar Turcineşti

Unitatea de învăţământ din Rugi, cu două clase, va intra în reparaţii în perioada următoare.

Loredana Sava

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *