Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși

Înălțarea Domnului se sărbătorește anual la 40 de zile de la Înviere, în ziua de joi din a șasea săptămână de după Paște. . Este cunoscuta in popor si sub denumirea de Ispas. In aceasta zi crestinii se saluta cu „Hristos S-a inaltat!” si „Adevarat S-a inaltat!”.


Părintele Vasile Ioana, parohul Bisericii ”Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti., a relatat o scurtă povestioară despre ce înseamnă, de fapt, acest eveniment. În Biblie se spune că, după Înviere, Iisus Hristos s-a arătat ucenicilor timp de 40 de zile, după care s-a înălţat la cer în prezenţa lor. Sfinții Apostoli au primit atunci har și s-au transformat în propovăduitori ai învățăturii creștine. Înălțarea Domnului este o piatră de hotar între perioada în care Hristos a predicat și începuturile erei creștinismului.

Părintele Vasile Ioana, paroh biserică


Acesta a declarat pentru antenna 3 care sunt obiceiurile și tradiție în această zi sfântă. Creștinii înroșesc ouă, și tot în această zi este foarte important să mergem la slujba de la Biserică și să ne rugăm pentru sufletelor celor adormiți, dar și pentru noi.

Părintele Vasile Ioana, paroh biserică

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *