Sărbătoare la LPS Târgu Jiu! Instituția de învățământ a avut oaspeți de seamă

De aproape trei decenii, Liceul cu Program Sportiv din Targu Jiu este unul dintre reperele comunitatii. Astazi, unitatea de invatamant i-a sarbatorit pe Sfintii Constantin si Elena, patronii spirituali ai scoli.


Mai multe evenimente sportive s-au desfășurat în incinta instituției. Invitate de seamă au fost senioarele de la CSM Târgu Jiu, care au susținut un joc demonstrativ împotriva formației liceului. Unele dintre componentele echipei mari și-au făcut junioratul chiar la LPS. Cei prezenți la sărbătoare au primit diplome din partea conducerii instituției. Alături de elevi și sportivi au fost primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, dar și inspectorul ISJ Gorj, Dana Constantinescu. De asemenea, nu au lipsit reprezentanții Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu.


Directorul instituției, Valentin Tîlvescu, a declarat că LPS Târgu Jiu dispune de infrastructura necesară pentru viitori sportivi și poate să asigure un act educațional de calitate.

Valentin Tîlvescu, director LPS Târgu Jiu

Unul dintre cei mai longevivi profesori de la Târgu Jiu este Adrian Gorun. Antrenorul de handbal a lansat foarte mulți jucători care evoluează acum în prima ligă, iar echipa de juniori de la LPS a devenit și vicecampioană naţională a României.

Adrian Gorun, profesor LPS Târgu Jiu

Primarul municipiului, Marcel Romanescu, le-a recomandat tinerilor sportivi să aleagă LPS Târgu Jiu. Edilul a declarat că entitatea pe care a format-o, CSM Târgu Jiu, are o colaborare strânsă cu instituția de învățământ, iar de câștigat au copiii din Gorj.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Cu ocazia sărbătorii, la nivelul ciclului primar, a avut loc și activitatea artistică “Sportul prin desen”. Nu au fost uitați nici patronii spirituali de la LPS, Sfinții Constantin și Elena, tema mai multor dezabateri privind legătura dintre sport și religie.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *